Grönsaksrisotto med oumph

Idén och huvuddelen av det här receptet kommer från Oumph.se men det är något moddat, inte längre veganskt och lite tillspetsat.

Ingredienser

  • 1 påse Oumph, helst Thyme&Garlic
  • 2 grillade röda paprikor (köp färdiga, glasburk)
  • 1 färsk röd papika
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk Lantbuljong
  • 4-6 st gröna sparrisar
  • ca 1 dl grädde
  • ca 1-2 dl riven parmesan
  • Ev: idealmjöl eller maizena
  • Färska örter, till exempel persilja, timjan, oregano och/eller basilika efter smak

Gör så här

  • Koka upp vattnet och rör i buljongen.
  • Hacka den gula löken
  • Hacka grillade samt färska paprikor.
  • Stek de hackade grönsakerna dem tillsammans med avorioris i oljan i ett par minuter. Risotto tillagas med fördel i en traktörpanna.
  • Häll sedan i det vita vinet och ca 1 dl av buljongen
  • Sänk värmen till låg värme.
  • Rör då och då i riset och tillsätt varm buljong allt eftersom det kokar in i riset.
  • Rör då och då under hela koktiden.
  • När riset är krämigt och lite al dente, tillsätter du grädden och låter den koka upp.
  • Tag av från värmen och rör i osten samt örterna.
  • Är risotton för lös nu, tillsätt mer ost eller red av med idealmjöl eller maizena
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Stek eller grilla oumphen i en het panna med sparrisen så de får färg.
Inlagt av Johan Vallstrand 2019-08-17 15:32:06