Idén och huvuddelen av det här receptet kommer från Oumph.se men det är något moddat, inte längre veganskt och lite tillspetsat.
Ingredienser
- 1 påse Oumph, helst Thyme&Garlic
- 2 grillade röda paprikor (köp färdiga, glasburk)
- 1 färsk röd papika
- 1 gul lök
- 1 msk rapsolja
- 2 dl avorioris
- 2 dl vitt vin
- 4 dl vatten
- 2 tsk Lantbuljong
- 4-6 st gröna sparrisar
- ca 1 dl grädde
- ca 1-2 dl riven parmesan
- Ev: idealmjöl eller maizena
- Färska örter, till exempel persilja, timjan, oregano och/eller basilika efter smak
Gör så här
- Koka upp vattnet och rör i buljongen.
- Hacka den gula löken
- Hacka grillade samt färska paprikor.
- Stek de hackade grönsakerna dem tillsammans med avorioris i oljan i ett par minuter. Risotto tillagas med fördel i en traktörpanna.
- Häll sedan i det vita vinet och ca 1 dl av buljongen
- Sänk värmen till låg värme.
- Rör då och då i riset och tillsätt varm buljong allt eftersom det kokar in i riset.
- Rör då och då under hela koktiden.
- När riset är krämigt och lite al dente, tillsätter du grädden och låter den koka upp.
- Tag av från värmen och rör i osten samt örterna.
- Är risotton för lös nu, tillsätt mer ost eller red av med idealmjöl eller maizena
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Stek eller grilla oumphen i en het panna med sparrisen så de får färg.