Glutenfria nötiga rawfoodbollar med havssalt

Fantastiska rawfoodbollar som ändå har en härlig sötma och nötighet, med en touch av havssalt. Passar perfekt till kaffet eller julbordet. Och bäst av allt, de är helt glutenfria!

Ingredienser

  • 15 dadlar (urkärnade)
  • 2 dl glutenfritt havregryn
  • 1 msk russin
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl blandade hackade nötter (t.ex. mandlar och cashew)
  • 3/4 dl ekologisk kakao
  • 1/2 dl kaffe
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 tsk havssalt
  • Kokosflingor

Gör så här

Koka kaffet och låt svalna (det går bra att ställa ett glas med kaffet i frysen i 10-15 minuter).

Blanda alla ingredienser förutom koksflingorna i en matberedare eller en bunke och mixa. Var beredd på att det kommer bli superkletigt!

Tips! Om du inte har eller vill använda agavesirap kan du ha i lite mer russin eller kokosflingor direkt i smeten.

Häll upp kokosflingorna i en skål. Forma bollar i valfri storlek (jag gillar när de är runt 3 cm i diameter) och rulla runt bollarna i kokosen så det fastnar runt hela bollen. Lägg bollarna på ett fat och ställ in i kylen i minst 30 minuter.

Ta ut, smaka och förundras över magin med dadlar! :)

Inlagt av Victor Eliasson 2015-12-10 10:46:50