Glutenfria lyxscones

Varför inte starta dagen med ett par lyxiga, krämiga glutenfria scones?

Ingredienser (3-4 scones):

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker (gärna stevia)
  • 50 g smör (gärna flytande)
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl yoghurt (gärna med vaniljsmak)
  • 1 tsk ljus sirap

Tillagning

Sätt ugnen på ca 225 grader. Blanda först alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan smöret och blanda väl så att det blir en gryning (härlig!) massa. Tillsätt sedan mjölk, grädde och fil samt lite sirap.

Degen skall vara relativt kladdig, använd en slev för att stjälpa upp 3 eller 4 scones på en plåt med bakplåtspapper på. Forma sconesen med en blöt hand och nagga dem sedan lite med en gaffel.

Stoppa in dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter, eller tills dess att de fått en härlig gyllenbrun färg.

Ta ut sconesen, låt dem vila någon minut, skär upp och servera med dina favorittillbehör. Min favoritvariant är med mycket smör, ost och hjortonsylt.

Inlagt av Victor Eliasson 2016-02-22 11:18:09